pensiuni si hoteluri plaiul foii

pensiuni si hoteluri plaiul foii

Blog Article

rasnov plaiul foii
Folosim cookies. Dacă continui să folosești acest site World-wide-web, ești de acord cu utilizarea lor. Află mai multe / De acord

Era prea puțină zăpadă ca să acopere săritorile. Am fost nevoit să merg specific pe traseul pe care se urcă vara, cu toate cățărările și traversările de rigoare, doar că în condiții mult mai alunecoase.

„La lanturi” este considerat unul dintre cele mai grele trasee montane. Intr-adevar este  periculos, dar cu multa atentie si fara graba nu prea poti pati ceva. Sunt cateva lanturi de care trebuie sa te ajuti la urcare, in unele parti urcarea este foarte abrupta, in altele aproape lina. Cu atentie am trecut si de aceste lanturi si am iesit in creasta si imediat am pasit pe Vf La Om.

Urcarea pe Lanțuri fiind destul de verticală, eram curios să văd cum se comportă gheruțele în condiții de cățăunusual pe stâncă și zăpadă moale, ce nivel de aderență îmi oferă, dacă li se îndoaie colții sub greutate and many others.

De la cabană (1470 altitudine) noi am decis să nu ne întoarcem pe același traseu ci să pornim pe cel cu linie albastră care deși este aproximativ la fel ca durată de timp, în jur de 3h – 3h30m are porțiuni care necesită ceva mai multă atenție!

Dacă ai găsit de folos sfaturile mele din acest articol, poți să-mi faci cinste cu o cafea și astfel să îmi susții munca ☕️ ➡️

Prima dată când am auzit de această locație a fost în cărțile Irinei Binder, volumele Fluturi, cărți care au fileăMinimize mare vâlvătaie la momentul lansării, cărți pe treatment le-am citit pe nerăsuflate, deși ultimul volum nu mi s-a mai părut așa interesant fiind aceeși poveste din perspectiva altui personaj, dar le recomand oricum!

Ce am scris mai sus sunt doar câteva sfaturi pe care eu le-am găsit utile pentru mine, dar recomand să vă documentați înainte de parcurgerea oricărui traseu sau mai bine să mergeți la drum cu oameni treatment fac sau au mai făMinimize trasee!

În timp cu Bucegii au în zona superioară un platou relativ program, ușor de străbătut chiar și de cei mai puțin experimentați, Piatra Craiului este o muchie stâncoasă deosebit de abruptă, cu numeroase zone de pereți verticali cu înălțimi de peste 300 metri, ce răsare brusc din pământ.

Drumul dintre Zărnești și Plaiul Foii este asfaltat, poate fi parcurs cu orice fel de mașină, de la cabană puteți închiria biciclete, mai jos spre Zărnești este și cabana Popasul Craiului, cabană care ocupa locul doi pe lista mea în cazul în care nu reușeam să găsesc o cameră liberă, unde puteți face echitație.

                                                                                                                                                        mai multe info                                                                                             starea vremii plaiul foii                                                               website                                                             website                                                                                                                                                                

O altă variantă este chiar Cabana Plaiul Foii, despre treatment v-am povestit mai sus și care are o priveliște genială asupra Pietrei Craiului – zău că aș fi putut sta toată ziua la terasă, să admir norii de deasupra crestei

La un second dat, poteca continuă spre dreapta, iar de aici pana la Refugiul Spirla este cea mai solicitanta parte de pe aceasta portiune. Este bine de stiut ca inainte de aceasta urcare catre refugiu, este si ultima sursa de apa intalnită pe traseu.

Ori de cate ori ajungi in Plaiul Foii ti se taie respiratia de bucuria de a vedea natura in toata vremea plaiul foii splendoarea ei. O vale strabatuta de un râu repede, limpede si rece ca gheata, strajuita de crestele dantelate ale Pietrei Craiului.

Report this page